Topman Zuid-Koreaanse ferrybedrijf gearresteerd

De topman van de eigenaar van de Zuid-Koreaanse ferry die zonk op 16 april, is gearresteerd. Daarbij kwamen al zeker 269 mensen om het leven. De topman van het bedrijf dat de ferry beheerde, wordt ervan verdacht een overschrijding van de laadcapaciteit te hebben genegeerd.
AP2014

Het is niet de eerste arrestatie in de ferry-zaak. Eerder werden al vier medewerkers van het ferrybedrijf en 15 crewleden gearresteerd door de politie. Daar komt nu dus ook de voorzitter van het bedrijf bij, Kim Han-sik.

Kim Han-sik is nog niet officieel aangehouden. Eerst wil de politie nagaan of de topman op de hoogte was van een overschrijding van de laadcapaciteit van de ferry. Hij wordt er alleszins van verdacht daar wel van op de hoogte te zijn en een vertrek desondanks niet tegenhield.

Op de Zuid-Koreaanse televisie was Kim Han-sik te zien bij zijn arrestatie. "Ik vind het heel erg voor de slachtoffers en hun familie. Ik heb een zware zonde begaan", zei hij aan de pers. Hij gaf wel geen antwoorden op vragen over de lading van de ferry.

De ramp heeft al aan 269 mensen het leven gekost. 35 mensen zijn nog vermist. Sinds woensdagnamiddag zijn er geen lichamen meer ontdekt. Het slechte weer en puin dat ronddrijft in het schip bemoeilijken de zoekactie.