Vorig jaar meer dan 18.000 moorden in Mexico

Vorig jaar werden in Mexico liefst 18.147 mensen vermoord. Dat zijn er wel 16,5 procent minder dan in 2012, zo meldt mensenrechtenorganisatie Observatorio Nacional Cuidadano.
imago stock&people

In Mexico werden 15,3 moorden geteld per 100.000 inwoners, terwijl dat cijfer in Europese landen tussen 0 en 3 uitkomt. Er worden steeds vaker mensen ontvoerd of afgeperst. Het aantal ontvoeringen in het  Midden-Amerikaanse land steeg met 21 procent tot 1.702, maar volgens experten worden lang niet alle gevallen aangegeven.

De mensenrechtenorganisatie bekritiseert de Mexicaanse overheid omdat ze geen duidelijke strategie nastreeft in de strijd tegen de misdaad. Er zijn volgens de organisatie wel geïsoleerde offensieven, maar er bestaat geen uniforme veiligheidsstrategie voor het hele land.