Vuurwerkgooier op Hasselts terras ontmaskerd

De lokale politie Hazodi heeft een 26-jarige man uit Diepenbeek ontmaskerd als gooier van vuurwerk op een Hasselts terras tijdens oudejaarsnacht. Bij het vuurwerkincident op het Kolonel Dusartplein liepen zeven mensen verwondingen op. De verdachte heeft de feiten bekend. Dat heeft de politie van de zone Hazodi bekendgemaakt.

De politie had camerabeelden, waarop te zien was hoe een onbekende man het vuurwerk onder een terras smeet. Ondanks maanden van intensief speurwerk waren de beelden niet duidelijk genoeg om de verdachte te identificeren.

Afgelopen dinsdag liep bij de politie een anonieme tip binnen, waardoor het onderzoek in een stroomversnelling kwam. Via sociale media kon de politie de dader ontmaskeren. Bij de confrontatie met de camerabeelden ging de twintiger door de knieën.