"Brave Metallica" voor het eerst op Glastonbury

De Amerikaanse metalband Metallica gaat voor het eerst optreden op het Britse festival Glastonbury. De band gaat naar eigen zeggen wel rekening houden met het brede publiek van het festival. "Het wordt geschikt voor iedereen", klinkt het.
Invisio2012

"Metallica wou al langer op Glastonbury spelen", zegt Michael Eavis van het festival aan BBC. "Het is een van de meest geweldige rockbands ooit. Overal waar ik kom, vragen mensen mij wanneer de groep komt optreden op het festival. Ik zei altijd dat dat zal gebeuren op een bepaald moment. Dat moment is dit jaar."

De band zelf is alvast tevreden met het aanbod. "Ik ben dolblij", zegt drummer Lars Ulrich, ook aan BBC. "We wachten al jaren op dit telefoontje."

De setlist van het optreden zal volgens de drummer nog tot op het laatste moment aangepast kunnen worden. Ze houden er naar eigen zeggen wel rekening mee dat het Glastonbury-publiek niet meteen hardcore fans zijn. "Het zal voor iedereen geschikt zijn", klinkt het.

Op het festival staat de groep op zaterdag 28 juni geprogrammeerd. Tickets voor het festival waren anderhalf uur na de start van de voorverkoop, in oktober, al uitverkocht.