"Werk maken van ondernemersvriendelijk klimaat"

Zeven werkgeversorganisaties roepen de politici op om na de verkiezingen snel werk te maken van een ondernemersvriendelijker klimaat. Met een campagne willen ze in de verf zetten hoe bedrijven werk, inkomen en welvaart creëren.

Uit een studie van het consultancybedrijf EY (het vroegere Ernst & Young) blijkt dat buitenlandse investeerders meer en meer geneigd zijn om ons land links te laten liggen. Ze klagen vooral over de hoge loonkosten, de overvloedige administratie en de gebrekkige mobiliteit.

Een niet te negeren alarmsignaal, vinden de werkgeversorganisaties VBO, Unizo, Voka, UCM, UWE, BECI en Boerenbond. Ze roepen de politici op om na de verkiezingen een ondernemersvriendelijk klimaat te scheppen.

"We hebben die bedrijven nodig om onze economie te ondersteunen en te laten groeien", zegt Karel Van Eetvelt van Unizo op Radio 1. "Als die tendens dalend blijft, dan zullen op den duur ook kmo's, zelfstandigen en uiteindelijk ook werknemers en mensen die leven van de sociale zekerheid eronder lijden."

De zeven organisaties lanceren een campagne naar het grote publiek. Onder andere via de website www.samen-iets-ondernemen.be willen ze in de verf zetten hoe bedrijven werk, inkomen en welvaart creëren.

lees ook