Eerste opvolger Sea King vandaag verwacht

De eerste NH90-helikopter in maritieme uitvoering van het Belgische leger wordt vandaag verwacht op de luchtmachtbasis van Koksijde. De NH90's moeten de oude Sea King-reddingshelikopters vervangen.

België kocht in juni 2007 acht toestellen voor een kleine 300 miljoen euro. Vier in de uitvoering voor tactisch transport (TTH) en vier in maritieme uitvoering, onder meer (NFH) voor "search en rescue"-missies. Het programma, opgestart samen met verschillende andere Europese lidstaten, liep echter heel wat vertraging op.

Een eerste Belgische NFH vliegt al rond sinds vorig jaar, maar bevindt zich in Frankrijk voor de opleiding van piloten. De eerste Sea King-opvolger die echt naar België komt, zal volgens militaire bronnen vanmiddag in Koksijde aankomen.

Meest gelezen