Film in de maak over de jonge Morrissey

De Britse filmregisseur Mark Gill heeft bevestigd dat hij werkt aan het film over het leven van Steven Patrick Morrissey die focust op het leven van de frontman van The Smiths voordat hij bekend werd. Het is niet duidelijk of Morrissey zijn zegen voor het project heeft gegeven.

Regisseur Mark Gill heeft samen met William Thacker het scenario van de film over de jonge Morrissey geschreven. Ze maakten eerder de kortfilm "The voorman problem", die genomineerd werd voor een Oscar.

"Het wordt een film voor Morrisseyfans en voor mensen die minder van hem weten. Ik kan  niet ontkennen dat dit een liefdesbrief is aan Morrissey en de donkere straten van Manchester", aldus Mark Gill.

Morrissey brak in de jaren tachtig door als zanger en frontman van The Smiths. Na de split van de band bouwde hij een succesvolle solocarrière uit. Vorig jaar publiceerde de zanger een onthullende autobiografie.