IKEA wil historische winkel ombouwen tot museum

Het Zweedse meubelbedrijf IKEA gaat in de herfst van 2015 een museum openen in de historische winkel in Älmhult, in Zweden. "De eerste IKEA-winkel werd daar geopend in 1958 maar verhuisde in 2012. Dat geeft ons de kans om het gebouw te gebruiken als museum", klinkt het.
Redux

IKEA ontstond in 1943 in Älmhult, een stadje met 16.000 inwoners, gelegen op 120 km ten noorden van Malmö, in een plattelandsregio die verstoken is gebleven van enige toeristische aantrekkingskracht.

De meubelgroep heeft al een tentoonstellingruimte van 800 m² die de geschiedenis van haar producten vertelt. Vrijdag diende IKEA een bouwaanvraag in om 3500 m² in te richten, inclusief onthaalruimte voor de bezoekers, met een cafetaria en een souvenirshop.

"We hebben vastgesteld dat er veel interesse is in onze 70-jarige geschiedenis", onderstreepte het bedrijf. "We willen niet alleen de geschiedenis van ons gamma tonen, maar ook de manier waarop de activiteiten en de mensen van IKEA zijn geëvolueerd. En natuurlijk willen we onze bezoekers een fijne tijd laten beleven met veel interactie."

IKEA verkoos om niet te verduidelijken welke bedrag het wil investeren in het museum. Daar worden zo'n 200.000 bezoekers per jaar verwacht.