Minder omzet en winst voor Belgacom

Belgacom is het jaar afgetrapt met een dalende omzet en minder winst. Dat blijkt uit de resultaten over het eerste kwartaal die de telecomgroep vrijdag vrijgaf.

De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 1,48 miljard euro. Dat is 6,6 procent minder dan een jaar eerder. Vooral de opbrengsten van Belgacom International Carrier Services (BICS) vielen fors lager uit.

De winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (EBITDA) bedroeg 412 miljoen euro: ook 6,6 procent lager dan een jaar eerder. Dat resulteerde in een nettowinst van 149 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 171 miljoen euro winst in de boeken geschreven.

CEO Dominique Leroy spreekt over een bevredigend eerste kwartaal. De groep bevestigt de verwachtingen voor het volledige jaar.