MSGO Zelzate is Strafste School 2014

MSGO Zelzate is uitgeroepen tot de Strafste School van 2014. De middenschool heeft de wedstrijd van MNM, die al voor de vierde keer georganiseerd wordt, gewonnen. Naast de erkenning krijgt de school ook een mobiele tabletklas. Vanmiddag is er een optreden van onder andere Ian Thomas en Gers Pardoel.
© VRT

De jury van de Strafste School, bestaande uit MNM-dj Nasrien Cnops, Ish Ait Hamou, Sean Dhondt en een delegatie van de Scholierenkoepel, koos MSGO Zelzate boven de andere finalisten. Vooral de inzet van de middenschoolleerlingen viel op.

"Nergens was de oprechte betrokkenheid van elke leerling zo groot als in de Middenschool in Zelzate", staat te lezen in het juryrapport. "De middenschool is voor ons het voorbeeld bij uitstek van hoe de school van de toekomst er zal uitzien: kleurrijk, geëngageerd, vrolijk, met aandacht voor en inzet van elk individu."

De leerlingen van de school ontdekten om iets na 8 uur vanmorgen dat zij de Strafste School van 2014 werden, toen MNM-presentator Tom De Cock hun speelplaats kwam opgestormd. Er barstte spontaan een groot feest uit onder de leerlingen.

De directeur van de middenschool, Koen Standaert, is blij met de erkenning van MNM. "Ik ben superfier op al onze leerlingen en hun ongelooflijke betrokkenheid en engagement", zegt hij. "Ik ben blij dat het net die oprechtheid is die het gehaald heeft in deze wedstrijd."

De school krijgt naast een mobiele tabletklas ook een live-uitzending van het radioprogramma "Planeet De Cock" vanmiddag. Uberdope, Ian Thomas, Gers Pardoel en DJ Freaquenzy komen daarbij optreden.

De school volgt het Instituut Spijker in Hoogstraten, Instituut H. Familie in Sint-Niklaas en het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk op, die de afgelopen drie jaar de onderscheiding van MNM in ontvangst mochten nemen.

© VRT