Nieuwe album Michael Jackson "met respect gemaakt"

Bijna vijf jaar na het overlijden van Michael Jackson is er een tweede postuum album uitgebracht van de King of Pop. Jacksons erfgenamen gaven bekende producers toegang tot zijn archief. Met materiaal dat werd opgenomen tussen 1983 en 1999 maakten zij acht 'nieuwe' tracks, die nu verzameld staan op "XSCAPE".

Muziekjournalist Sasha Van der Speeten zei in het Radio 1-programma De Ochtend dat hij eerst het ergste vreesde: "Ik hou helemaal niet van het pimpen van de muziek van dode popsterren. In het geval van Michael Jackson is dat al heel rampzalig uitgedraaid en ik was bang dat ze dat opnieuw zouden doen."

Maar het valt goed mee, want ze hebben heel getalenteerde producers aangetrokken die duidelijk hun Michael Jackson-geschiedenis kennen."

Het team van producers stond onder leiding van rapper- en r&b-producer Timbaland, die platen producet voor de allergrootste r&b- en pop-artiesten ter wereld, o.a. Beyoncé, 50 Cent, Madonna, Justin Timberlake, ...

Met respect

Van der Speeten: "De producers van "XSCAPE" bruuskeren Jacksons muziek niet te fel en hebben heel goed nagedacht over hoe de muziek zou kunnen geklonken hebben als ze echt met hem in de studio zouden gezeten hebben. Ze hebben het met respect gedaan."

"Al bij al ben ik dus aangenaam verrast. Maar als je wil weten hoe de echte Michael Jackson klinkt,  moet je toch je naar zijn klassiekers luisteren, zoals "Off the wall", "Thriller" of "Bad", merkt Van der Speeten op. "Want dat is toch nog altijd iets anders omdat Michael Jackson in de studio altijd de koppen samenstak met zijn producers, wat voor dus nieuwe plaat dus niet kon."

Hologram

De release van "XSCAPE" wordt wereldwijd ondersteund door een grote promocampagne. Zo wordt vandaag in de stationshal van Brussel-Zuid een 3D-hologram van Michael Jackson geprojecteerd terwijl de nieuwe tracks worden gespeeld.

Beluister de eerste single uit het album