Stromae op de affiche van Glastonbury 2014

De Belgische muzikant Stromae staat op 29 juni op het podium van het festival Glastonbury (25-29 juni) in Groot-Brittannië. Dat heeft zijn platenlabel Universal Music Belgium gemeld. Glastonbury is een van de grootste openluchtfestivals ter wereld.
All rights reserved to Matthias Engels

Het Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts staat erom gekend al uitverkocht te zijn nog voor de eerste groepsnamen worden bekendgemaakt. De 120.000 kaartjes voor de editie van 2014 waren in 1 uur en 27 minuten de deur uit, een record.

Stromae speelt op 29 juni op het podium Silver Hayes, waar ook Fatboy Slim ten dans zal spelen. Op het hoofdpodium zijn Arcade Fire, Jack White en Metallica, die voor het eerst dit festival aandoen, de grote namen.

Slechts enkele Belgische groepen gingen Stromae voor. De rockgroep dEUS speelde in 1999 op een zij-podium. Praga Khan, de danceformatie rond Maurice Engelen, sloot het festival datzelfde jaar af.