Televisiestudio overleeft pittig debat niet

Een Syrië-debat tijdens een live-uitzending van een Jordaanse talkshow is zo hoog opgelopen, dat uiteindelijk het decor van de studio er aan moest geloven. Hopelijk brengt dat - met de verkiezingen in het achterhoofd - politici hier niet op ideeën.

Een Jordaanse televisiezender had twee journalisten uitgenodigd om te debatteren over de toekomst van Syrië. Enerzijds Shaker al-Jawhary, hoofd van de Electronic Media Association in Jordanië en anderzijds Mohammad Sharif al-Jaiousy, hoofdredacteur van de nieuwssite al-Mustaqbal al-Arabi. Het debat verloopt eerst rustig, maar de gemoederen lopen vrij snel hoog op.

Uiteindelijk beschuldigt Al-Jawhary Jaiousy openlijk Assad te steunen en probeert hij zijn woorden kracht bij te zetten door Jaiousy enkele klappen te geven. Alleen staat de tafel daarvoor in de weg, wat dan ook resulteert in de afbraak van het decor. Het loopt zo uit de hand dat de producers tussenbeide moeten komen en de uitzending stilleggen.

lees ook