Terreuronderzoek naar incident op vlucht Brussels Airlines

Het federaal parket heeft een onderzoek geopend naar een mogelijke terroristische aanslag op een vlucht van Brussels Airlines. Die vlucht vanuit Kameroen veroorzaakte deze voormiddag even een alarm op Brussels Airport. Twee passagiers werden gearresteerd omdat ze mogelijk explosieven bij zich hadden. Voor de reizigers die vertrekken of aankomen in Zaventem zijn er geen gevolgen geweest.

Volgens de Kameroense veiligheidsdiensten hadden de betrokken passagiers mogelijk explosieven bij zich, en werden ze daarom door de politie van boord van het vliegtuig van Brussels Airlines gehaald. Beide personen, die geen Belgisch paspoort hadden en die enkel via de luchthaven van Brussel naar een andere bestemming zouden doorreizen, werden in Kameroen gearresteerd en zijn dus niet aan boord kunnen gaan.

De andere passagiers werden niet verontrust en de vlucht kon nadien probleemloos vertrekken. Het vliegtuig is intussen ook veilig op Brussels Airport geland, maar zou daar wachten om door te vliegen naar een nieuwe bestemming.

Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport Company, kon alleen bevestigen dat er een veiligheidsprobleem geweest is, maar dat zou de werking van de luchthaven op geen enkel moment in het gedrang gebracht hebben.

Er was dan ook geen enkele reden tot ongerustheid, meldt het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. "De twee werden opgepakt nog voor ze op het vliegtuig konden stappen", zegt Benoit Ramackers van het Crisiscentrum. "Er was dan ook geen enkele reden voor bezorgdheid in België." Om veiligheidsredenen heeft het OCAD,  het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, wel de controles op de Belgische luchthavens verscherpt.

Meest gelezen