Vijf aanhoudingen bij politieactie in het Gentse

Bij een grote politieactie in het arrondissement Gent zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mensen gerechtelijk aangehouden. Dat meldt de politie. Er werden drie gezochte inbrekers aangetroffen, een geseind persoon en iemand die illegale wapens bij had.
Archieffoto

Aan de Full Integrated Police Action (FIPA) namen 113 politiemensen deel. Zij controleerden 496 voertuigen en 342 mensen. Daarenboven werden ruim 4.795 voertuigen gecontroleerd via ANPR-camera's.

Er werden 24 ademtesten afgenomen. Bij zeven mensen werd een strafbare alcoholintoxicatie vastgesteld. Zes rijbewijzen werden tijdelijk ingehouden en één rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. De politie nam ook een aantal verboden wapens en kleine hoeveelheden drugs in beslag.