VS-luchtmacht: "We kunnen Godzilla aan"

In een opmerkelijk interview laten twee Amerikaanse luchtmachtsofficieren weten dat ze volgens hen voldoende voorbereid zijn op een aanval van Godzilla. Critici vrezen echter dat de Amerikanen zichzelf overschatten.

Het tijdschrift van het Amerikaanse Lucht- en Ruimtevaartmuseum heeft een opmerkelijk interview afgenomen van twee Amerikaanse in Japan gelegerde luchtmachtsofficieren. Ze hebben beide heren voor de camera gevraagd in hoeverre de Amerikaanse luchtmacht voorbereid is op een eventuele aanval van Godzilla. Godzilla (Gojira in het Japans), is een fictief dinosaurusachtig monster dat voorkomt in tv-series en films.

In het duidelijk om te lachen bedoelde interview laten de twee officieren weten dat ze perfect klaar zijn om het mythologische monster uit te schakelen. "We zijn in staat om elke bedreiging in de Stille Oceaan snel te bestrijden, inclusief Godzilla", zegt eerste sergeant Jason Edwards. Later voegt hij er evenwel aan toe dat hij wellicht wel hulp zal moeten krijgen van Chuck Norris, Georges W. Bush of zelfs de Power Rangers.

Critici vinden dat de twee officieren de dreiging van Godzilla zwaar onderschatten. "Ik denk niet dat de luchtmacht of zelfs de landmacht het monster aan kan", klinkt het bij The Huffington Post. Uit de monsterfilms is dat telkens ook zo gebleken. "Als het Japanse leger hem niet kan uitschakelen in de films, dan kan het Amerikaanse dat ook niet in het echt."

lees ook