Wall Street sluit week af met winst

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn vanavond met winsten geëindigd. Veel beweging liet Wall Street echter niet zien, in afwachting van de verdere ontwikkelingen in Oekraïne. Daar willen pro-Russische separatisten dit weekeinde een referendum houden.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 0,2 procent hoger op 16.583,34 punten en bereikt zo een nieuwe recordhoogte. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 1878,48 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 4071,87 punten.

Apple daalde 0,3 procent. De maker van de iPhone staat op het punt om een megadeal te sluiten met de Amerikaanse rapper Dr. Dre. Volgens een ingewijde heeft Apple 3,2 miljard dollar geboden voor koptelefoonfabrikant Beats Electronics, het bedrijf van Dr. Dre. Het zou de duurste aankoop van Apple ooit zijn.

De aandeelhouders van het Amerikaanse communicatiebedrijf Omnicom verwerkten het nieuws dat de fusie met de Franse branchegenoot Publicis niet doorgaat. Door de samensmelting van 35 miljard dollar, die halverwege 2013 werd aangekondigd, zou het grootste communicatie-, pr-, en reclamebureau ter wereld ontstaan. Het aandeel Omnicon verloor 2,2 procent.