Werken aan fietsbrug tussen West-Vlaanderen en Henegouwen gestart

In Avelgem zijn de werken aan de nieuwe fietsbrug over de Schelde van start gegaan. Het gaat om een verbinding tussen het West-Vlaamse Avelgem en het Henegouwse Mont-de-l'Enclus. Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gaf de aanzet van de werken.

Met een symbolische eerste spadesteek op de Europadag hebben Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, haar Waalse collega Carlo di Antonio en de burgemeesters van Avelgem, Lieven Vantieghem, en Mont-de-l'Enclus, Jean-Pierre Bourdeaud'huy, het startschot gegeven van de bouw van de fietsbrug over de Schelde die beide gemeentes en gewesten met elkaar moet verbinden. Met het wegwerken van deze "missing link" in het fietsverkeer zullen drie fietsnetwerken met elkaar verbonden worden.

De fietsbrug zal 1,7 miljoen euro kosten. De Vlaamse overheid staat in voor een kwart van de kosten en de brug zou eind dit jaar nog af zijn.