"Heb de indruk dat het deze keer afgelopen kan zijn"

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits is bezorgd over de resultaten van haar partij bij de verkiezingen van 25 mei. Dat zegt ze in De Standaard Magazine. "Deze keer heb ik de indruk dat het afgelopen kan zijn, maar dat kan ik tegelijkertijd niet geloven", zegt ze.

Hoewel Vlaams minister-president Kris Peeters het in de laatste peiling van de VRT en De Standaard goed doet wat betreft populariteit, uitte zich dat niet in de score van de partij. Als de peilingen op 25 mei waarheid worden, zou CD&V op federaal niveau 16,4 procent halen. Voor Vlaanderen zou dat 20 procent zijn.

"De mensen moeten echt beseffen dat ze Kris Peeters kwijt zijn als de N-VA 30 procent haalt", zegt ze in De Standaard Magazine. "Deze keer heb ik het gevoel dat het afgelopen kan zijn, maar dat kan ik tegelijkertijd niet geloven. We liepen een goed parcours, in moeilijke tijden. De mensen zullen moeten kiezen."

"We zijn zo evident", gaat ze voort. "De mensen vergeten dat we stemmen nodig hebben. Op dat gevoel moeten we werken, we moeten de harten veroveren. Ik hoor overal dat we goed werk verrichten, maar we missen de emotie. We zijn betrouwbaar, maar de combinatie van degelijkheid en sexy aantrekkingskracht blijft moeilijk."

Als de huidige minister van Mobiliteit geen nieuwe ministerpost krijgt, neemt ze naar eigen zeggen vanaf 2016 de burgemeesterssjerp in Torhout over. "Godzijdank heb ik Torhout als vangnet", klinkt het.

lees ook