"Supporters, ga niet in op avances jonge meisjes in Brazilië"

Child Focus roept supporters van de Rode Duivels in Brazilië op om niet in te gaan op avances van jonge meisjes. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. "Dat zijn vaak straatarme, uitgebuite kinderen. Je aan hen vergrijpen, is een misdrijf", klinkt het.

"We willen geen enkele Belgische supporter stigmatiseren", zegt woordvoerder Dirk Depover. "Integendeel, wij hopen echt dat onze landgenoten ginder een fantastisch feest meemaken, maar we willen hen wel waarschuwen om het hoofd koel te houden. Ook als ze in een roes zitten of gedronken hebben."

Child Focus vreest dat supporters zich zouden laten verleiden door jonge, sexy meisjes. Vaak zijn die minderjarig en in de prostitutie geduwd uit armoede. In 2012 werd een half miljoen Braziliaanse minderjarigen slachtoffer van seksuele uitbuiting. "Wie zich aan hen vergrijpt, begaat een misdrijf."