Axel Hirsoux eindigt op 14e plaats in eerste halve finale

Na de finale van het Eurovisiesongfestival zijn ook de resultaten van de halve finales bekendgemaakt. Axel Hirsoux had in de eerste halve finale geen schijn van kans op een plaats in de top tien, die goed was voor kwalificatie. Hij eindigde op de 14e plaats met "Mother".
Bax Lindhardt

De eerste halve finale van het Songfestival werd gewonnen door The Common Linnets met "Calm after the storm". Ilse DeLange en Waylon kregen in totaal 150 punten van achttien landen. In totaal stemden negentien landen in de halve finale: de 16 deelnemende landen en Denmarken, Spanje en Frankrijk. Zweden eindigde op de tweede plaats met 131 en Hongarije vervolledigde het podium van de eerste halve finale met 127 punten.

Axel Hirsoux gooide geen hoge ogen met "Mother". Hij kreeg van acht landen punten en kreeg geen enkele keer twaalf punten. Zijn hoogste score was een 7 van Moldavië. Armenië had zes punten veil en Rusland en Azerbeidzjan schonken hem vier punten. Ook Nederland (3), Montenegro (2), San Marino (1) en Frankrijk (1) hebben hem bekroond.

Met in totaal 28 punten eindigde Hirsoux op de 14e plaats op 16 kandidaten. De eerste tien kandidaten mochten zaterdag aantreden in de finale. De winnares van het Songfestival, Conchita Wurst, was de laureaat van de tweede halve finale van vorige donderdag.