Dakloze man krijgt een huis cadeau

Eric, een erg vrijgevige Amerikaanse dakloze, heeft na een inzamelactie op het internet een huis cadeau gekregen. Hij reageert eerst verbijsterd, maar daarna erg dankbaar. "Bedankt om in mij te geloven. Ik zie jullie allemaal graag", zegt hij.

In maart haalde YouTuber MagicofRahat een internetgrap uit met een dakloze. Hij gaf hem geen geld, maar een vals winnend loterijlot cadeau. Eric, zo heet de dakloze, besloot om het geld niet alleen te houden, maar stond er op om het geld uit te delen. De reactie van Eric en het filmpje (u vindt het hier) gingen de wereld rond. Zo'n 16 miljoen mensen hebben het intussen bekeken.

Na het hartverwarmende filmpje is Rahat gestart met een inzamelactie voor Eric. In amper twee weken tijd werd zo'n 44.000 dollar opgehaald. In de bovenstaande nieuwe video laat Rahat zien wat hij met het geld heeft gedaan. Hij heeft een huis gevonden en een jaar huur betaald voor Eric, heeft het huis ingericht en heeft geld voorzien voor eten, rekeningen en verzekeringen. De rest van het geld is gestort op een spaarrekening waar Eric bij kan, en die Rahat beheert.

De reactie van Eric is goud waard. "Je bent toch aan het zeveren", zegt hij tegen Rahat als hij het nieuws verneemt. "Nee", zegt Rahat. "We hebben 40.000 dollar ingezameld voor jou en daarmee hebben we gedeeltelijk een huis betaald." Eric reageert eerst verbijsterd, maar daarna vooral erg dankbaar. "Ik ben iedereen zo dankbaar. Bedankt om in mij te geloven. Ik zie jullie allemaal graag."

Het goede nieuws kan overigens niet op voor Eric, tijdens hetzelfde filmpje vernemen we immers dat Eric intussen een job gevonden heeft.

lees ook