Damme neemt afscheid van verongelukte burgemeester

In Damme hebben duizend mensen afscheid genomen van Dirk Bisschop, de burgemeester van de stad die vorige week om het leven kwam bij een verkeersongeluk. In de kerk waren er zitplaatsen voor 400 mensen, onder wie ook politieke prominenten. De plechtigheid kon ook buiten op een groot scherm gevolgd worden.

Vanuit het stadhuis, waar iedereen vanochtend nog een laatste groet kon brengen aan de overleden burgemeester, trok een grote rouwstoet naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk voor de uitvaart. Aan heel wat huizen hingen witte ballonnen als eerbetoon aan Dirk Bisschop.

Zo'n duizend mensen woonden de uitvaart bij. De kerk zat helemaal vol, maar ook buiten kon de plechtigheid gevolgd worden op een groot scherm. Nogal wat politieke prominenten woonden de uitvaart bij, onder wie Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

Na de uitvaart werd de burgemeester begraven in familiekring. De rouwregisters blijven nog in het stadhuis liggen tot en met maandag.