Luchtballon stort neer: 1 dode en 2 vermisten

In de Amerikaanse staat Virginia is tijdens een luchtballonfestival een heteluchtballon in brand geschoten en neergestort. Er is intussen 1 lichaam geborgen, 2 andere personen blijven vermist.

Het ongeluk gebeurde in Doswell, zowat 50 km ten noorden van de stad Richmond. Volgens getuigen raakte de luchtballon eerst een elektriciteitskabel en riepen mensen om hulp. Daarna vatten de ballon en de gondel vuur.

Alles ging heel snel. "Ik hoorde mensen roepen, en keek naar boven. Het gevaarte ontplofte en dan was het verdwenen," vertelt getuige Debra Ferguson. "Het was zoals wanneer je een lucifer doet ontbranden: plots een vlam, en daarna niets meer."

Er werd meteen een zoekactie opgestart naar de bestuurder en twee inzittenden. Eén lichaam is intussen geborgen, maar twee andere slachtoffers blijven vermist.

Het ongeluk gebeurde op de vooravond van het "Mid-Atlantic Balloon Festival" in Caroline County, dat ruim 20 luchtballonteams uit verschillende hoeken van de VS verwelkomde. Op vrijdagavond vond daar een "Friday Flights Happy Hour plaats" als opwarmer voor het evenement zelf. Dat moest plaatsvinden op zaterdag en zondag, maar is na het ongeluk afgelast.