Paus Paulus VI wordt in oktober zalig verklaard

Paus Paulus VI zal op 19 oktober zalig worden verklaard. Dat heeft het Vaticaan vandaag bekendgemaakt. Tegelijk wordt een zogenoemde miraculeuze genezing erkend die gebeurd zou zijn op zijn voorspraak. Iemand kan immers pas zalig worden verklaard als er een mirakel heeft plaatsgevonden.

Het mirakel dat nodig is voor de zaligverklaring, heeft te maken met een onverklaarbare genezing van een foetus, die toegeschreven wordt aan een interventie van Paulus VI.

Paulus VI was paus van 1963 tot 1978. Onder zijn pontificaat werd het Tweede Vaticaans Concilie voltooid en werd in 1969 de nieuwe Romeinse missaal gepubliceerd.

Paulus VI volgde Johannes XXIII op die twee weken geleden, samen met Johannes-Paulus II, heilig werd verklaard. Hij is vooral bekend van de encycliek "Humanae Vitae" (over het menselijk leven) uit 1968. De Kerk veroordeelde daarin scherp het gebruik van anticonceptie- en voorbehoedsmiddelen.