Putte onbestuurbaar verklaard

De gemeenteraad van Putte heeft de gemeente onbestuurbaar verklaard. Na interne twisten stapten onder andere een schepen en een raadslid uit de CD&V-fractie, die tot de meerderheid behoort.

Oppositiepartij Open VLD riep gisterenavond een extra gemeenteraad bij elkaar, met als enige agendapunt de onbestuurbaarheid van Putte. Die onbestuurbaarheid werd ook goedgekeurd, nadat enkele CD&V'ers tegen hun eigen meerderheid stemden en nadat de N-VA, die ook tot de meerderheid behoort, zich onthield.

Voor burgemeester Chris De Veuster (CD&V) kwam het opstappen van de schepen onverwacht. "Ik ben aangedaan. Dat is logisch", zegt ze aan Radio 2 Antwerpen. "We gaan in ieder geval onze werkzaamheden voortzetten. We volgen de procedure. De beslissing van de onbestuurbaarheid gaat nu naar de gouverneur."

De kans is groot dat er nu een bemiddelingspoging zal worden ondernomen door de gouverneur Cathy Berx.