Tientallen mensen opgepakt bij rellen in Zuid-Afrika

In Johannesburg, in Zuid-Afrika, zijn er rellen geweest na de verkiezingen. In Alexandra, een township in het noorden van de stad, hebben ordetroepen vannacht 59 mensen opgepakt toen protesten er uit de hand liepen.
AFP PHOTO/MUJAHID SAFODIEN

De ordetroepen gebruikten onder meer rubberkogels om betogers uiteen te drijven die barricades hadden opgeworpen en autobanden in brand hadden gestoken. De onlusten begonnen toen zowat 400 mensen in de arme townships waren samengekomen om de vrijlating te eisen van betogers die een dag eerder waren opgepakt.

De verkiezingen werden gewonnen door het ANC dat 62,16 procent van de stemmen haalde. De regeringspartij moet daarmee wel terrein prijsgeven tegenover de vorige verkiezingen. Miljoenen Zuid-Afrikanen zijn ontevreden met het beleid van het ANC, omdat ze maar niet uit de armoede raken.

AFP PHOTO/MUJAHID SAFODIEN