België stuurt twee verkenners naar Nigeria

België gaat twee verkenners van Buitenlandse Zaken en van Volksgezondheid naar Nigeria sturen. Dat hebben de ministers van de respectievelijke departementen Didier Reynders (MR) en Laurette Onkelinx (PS) beslist. De beslissing komt er na de ontvoering van 223 Nigeriaanse schoolmeisjes.
Archieffoto

Het team krijgt de steun van de Nigeriaanse overheid. De opdracht zal drie tot vier dagen duren en zal het nut van een eventuele ontplooiing van een medische en psychologische ploeg bepalen. Die eenheid zou bijstand moeten verlenen aan de families van de schoolmeisjes en aan de schoolmeisjes zelf zodra ze worden vrijgelaten.

Op basis van de conclusies van het verkenningsteam zal België beslissen of het een eigen team stuurt of een Europees initiatief zal voorstellen of steunen.