Conchita Wurst verwelkomd met regenboogvlaggen en opgeplakte baarden

Conchita Wurst, de winnares van het Eurovisiesongfestival, is terug thuis. Op de luchthaven van Wenen werd ze opgewacht door honderden fans met opgeplakte baarden. Ook The Common Linnets, die Nederland een tweede plaats bezorgden, zijn bij hun terugkeer verwelkomd met applaus.

Het was een enthousiast onthaal dat Conchita Wurst te beurt viel toen ze aankwam op de luchthaven in Wenen. Honderden fans zwaaiden met de regenboogvlaggen van de holebibeweging en hadden een baard opgeplakt als eerbetoon aan de bebaarde diva. "Een gekkenhuis", omschreven journalisten de uitbundige sfeer.

Wurst hield geëmotioneerd haar trofee in de lucht voor toen ze aankwam en werd verwelkomd met een regen van confetti. Tijdens een persconferentie op de luchthaven had ze het over een overwinning voor iedereen die een toekomst zonder discriminatie ziet.

Ook The Common Linnets, die Nederland een tweede plaats bezorgden, werden warm onthaald bij hun terugkeer. Op de luchthaven van Schiphol werden Ilse DeLange en Waylon opgewacht door een schare fans. Ze kregen applaus en bloemen.