Ecolo heeft vertrouwen in coherent en visionair project

De Waalse groenen van Ecolo hebben op twee weken van de verkiezingen hun militanten bijeengeroepen in Tour & Taxis in Brussel om samen de laatste rechte lijn van de campagne in te zetten.
Van Besien, Hoyos en Deleuze

Covoorzitters Olivier Deleuze en Emily Hoyos drukten hun vertrouwen uit in het "coherent en visionair project" van hun partij, helemaal anders dan wat de federale regering de voorbije weken aan de dag legde, luidde het. Groen-voorzitter Wouter Van Besien was een van de gasten op de Ecolo-meeting.

Natuurlijk kwam de heisa rond de vluchten boven Brussel aan bod. "Te betreuren en onbegrijpelijk", noemde Deleuze dat. "Waar is de visie? Ecolo heeft tenminste een coherent en visionair project dat onze militanten op het terrein geen windeieren legt."

De ecologisten sneden hun kernthema's een voor een aan: energie, de groene economie en onderwijs. "Ik heb het al gezegd en ik zal het opnieuw zeggen telkens wanneer de schaduw van het budgettair dogmatisme boven de Franse gemeenschap hangt: het onderwijs is geen uitgavenpost, maar een investering", sprak Emily Hoyos.

lees ook