Meer dan 140 werven zetten de deuren open

Meer dan 140 werven zijn vandaag toegankelijk voor het publiek, voor de achtste editie van Open Wervendag. Bezoekers kunnen er kennismaken met de nieuwste bouw- en renovatietechnieken.
Niels Donckers

De werven die de deuren openzetten zijn heel divers: van gigantische infrastructuurwerken tot bijna-energieneutrale woningbouw en van de restauratie van erfgoed tot de allernieuwste energiezuinige renovatietechnieken. De rode draad doorheen alle projecten is het gebruik van de zeer vernieuwende bouw- en renovatietechnieken.

Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw het imago van de bouw verbeteren, de veelzijdigheid van de sector in de verf zetten en potentiële arbeidskrachten overtuigen. De toegang tot de werven is gratis.

In 2013 bezochten 75.000 mensen een of meerdere werven.