Onbekende spuit brandblusapparaat leeg in Leuvense nachtwinkel

Een onbekende man, wiens gezicht deels bedekt was met een sjaal, is zondagmorgen rond 3 uur een nachtwinkel in de Naamsestraat in Leuven binnengestapt met een brandblusapparaat in de hand. Hij spoot het apparaat helemaal leeg en richtte daarbij ook in de richting van de winkeluitbater. Hij verliet vervolgens de zaak zonder iets te zeggen. Het apparaat liet hij achter. De dader is spoorloos.

Volgens de Leuvense politiewoordvoerder Marc Vranckx is er heel wat schade aangericht in de nachtwinkel. "Uit het verslag blijkt dat de hele winkel bedekt was met een wit poeder. Alle voedingswaren die niet ingepakt waren, zijn niet meer verkoopbaar. De uitbater heeft wellicht ook nog uren opkuiswerk", aldus Vranckx.

De politie tast in het duister over de motieven van de dader en heeft het brandblusapparaat meegenomen voor sporenonderzoek.