Zuma draagt overwinning ANC op aan Mandela

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft de overwinning van zijn ANC-partij bij de parlementsverkiezingen van 7 mei opgedragen aan de overleden Nelson Mandela. Het ANC veroverde 62,15 procent van de stemmen.

"We dragen onze overwinning op aan de herinnering van Madiba (de bijnaam van Nelson Mandela, nvrd.)", zei Zuma in zijn eerste publieke toespraak na de officiële aankondiging van de verkiezingsresultaten. Het ANC houdt een erg comfortabele meerderheid, maar levert wel enkele procentpunten in tegenover 2009.

Zuma beloofde het werk van Mandela voort te zetten. Het is twintig jaar geleden dat Mandela de eerste zwarte president werd van Zuid-Afrika. "De overwinning bevestigt dat het ANC de enige hoop blijft voor de meerderheid van ons volk, in het bijzonder de armen en de arbeidersklasse", zei Zuma.