Binnenkort opnieuw punten sparen en prentjes plakken met Artis-Historia

Vanaf eind dit jaar kunnen we met z'n allen opnieuw zegeltjes van Artis-Historia sparen. Tien jaar nadat de uitgeverij achter de plakboeken failliet is gegaan, wordt het concept een nieuw leven in geblazen door een nieuwe eigenaar. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Alles wat retro en nostalgisch is, doet het goed. Kijk maar naar de Panini-gekte", klinkt het.
Archieffoto: Artis-Hirstoria was enorm populair tussen 1974 en 2004

De Artis-Historia-prentjes en -boeken waren enorm populair tussen 1974 en 2004. Miljoenen Belgen knipten puntjes uit verpakkingen van spaghetti, wasproduct of koffie om die dan in te ruilen tegen prentjes. Die prentjes moesten dan in de boeken van het bedrijf geplakt worden. Het systeem leek niet langer rendabel en de uitgeverij achter het concept ging in 2004 failliet.

Tien jaar later vindt een nieuwe eigenaar het tijd om Artis-Historia opnieuw op te starten. Philip Gielkens van Concrea werkt momenteel aan de productlancering. "In september beginnen we ermee om zo volledig klaar te zijn tegen de feestdagen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het concept blijft volgens Gielkens hetzelfde. Vanaf september zouden er dus opnieuw punten op allerlei verpakkingen moeten staan. "Daarvoor zijn we nog volop aan het onderhandelen met grote Belgische bedrijven en winkelketens", zegt hij. "We hebben er het volste vertrouwen in dat kinderen, ouders en grootouders binnenkort opnieuw Artis-Historia-punten zullen verzamelen."

Naast de klassieke formule zal er ook een digitaal luik komen. Daar wil de eigenaar voorlopig nog niets over kwijt.

Meest gelezen