Pas daagt Calvo voor de rechter

Barbara Pas, de fractieleidster van Vlaams Belang in de Kamer, heeft besloten om Kamerlid Kristof Calvo (Groen) te laten dagvaarden. Pas nam die beslissing naar aanleiding van een debat tussen haar en Calvo in het programma "Terzake 14" op Canvas. Calvo noemde Pas tijdens dat debat "een racist".

"Racisme is een ernstig misdrijf waaraan ik mij nooit heb bezondigd. En dat zal ik ook nooit doen", stelt Pas. "De lasterlijke uitlatingen van Calvo tasten mij aan in mijn eer." Pas wil een morele schadevergoeding van 1 euro.

Kristof Calvo staat nog steeds voor 100 procent achter zijn uitspraak en krijgt daarin de steun van Groen. "Vlaams Belang blijft zich voortdurend schuldig maken aan racisme. Het is de plicht van elk democratisch politicus om dat te blijven aankaarten", reageert hij tegenover onze redactie.

Bekijk het debat hieronder.

Meest gelezen