4 gewonden bij dolfijnenshow Boudewijn Seapark

Bij een ongeval in het Boudewijn Seapark Dolfinarium in Brugge zijn drie kinderen en hun juf gewond geraakt. Een dolfijn sloeg tijdens een show een bal te hard weg met zijn staart, waarop de bal een buis van het ventilatiesysteem raakte. Die buis viel naar beneden op het publiek. De kinderen en hun juf werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De show omvat een voetbalgedeelte waarbij lichte ballen in het publiek getrapt worden door de dolfijnen. Maar om een nog onbekende reden is een basketbal, die normaal dient als speelgoed voor de zoogdieren, ook in het water terechtgekomen. Een van de dolfijnen heeft die bal tegen het ventilatiesysteem getrapt, waardoor een buis uit de beugel viel. Die kwam terecht in het publiek.

Op het moment van het incident waren zo'n 800 bezoekers aanwezig."Drie kinderen zijn daarbij lichtgewond geraakt. Een juffrouw raakte iets zwaarder gewond. We hebben meteen de show stilgelegd en de eerste zorgen toegediend. Ze zijn afgevoerd naar het Sint-Lucasziekenhuis in Brugge voor controle, en volgens de laatste berichten zijn er geen zwaargewonden", aldus Geertrui Quaghebeur van het Boudewijn Seapark.

De politie en procureur gingen al ter plaatse en konden vaststellen dat het incident een ongelukkige samenloop van omstandigheden was.

"We gaan de nodige maatregelen nemen om dit niet meer te laten gebeuren. We gaan alle systemen dubbel checken en zorgen dat er geen speelgoed meer in het bassin kan komen tijdens de show. We gaan ook ons evacuatieplan nog eens onder de loep nemen", aldus Quaghebeur.

Meest gelezen