"Twijfel nooit aan de diepte van emoties bij dieren"

Het lijkt op een verhaal van Disney, maar wat zich in een dierenopvang in Californië heeft afgespeeld, is realiteit. Een geit (Mr. G) weigerde koppig elke vorm van voedsel, nadat hij werd gescheiden van zijn beste vriend - een ezel luisterend naar de naam Jellybean. Pas toen de ezel weer zijn opwachting maakte, rende Mr. G naar zijn voederbak.

De geit en de ezel werden eerder, samen met tientallen andere dieren, in verwaarloosde toestand aangetroffen op een plaatselijke boerderij in het zuiden van Californië. De dierenbescherming kwam tussenbeide en verdeelde de verwaarloosde dieren over de verschillende asielen van de Amerikaanse staat.

Een ritje van 14 uur

De geit en de ezel werden dus gescheiden, met de gekende gevolgen voor Mr. G. Een week lang bleef hij in de hoek van zijn kooi en weigerde hij te eten. Toen uit een medisch onderzoek bleek dat het dier niets mankeerde, besliste het personeel om als laatste poging de ezel erbij te zetten. Dat het personeel niet op een inspanning meer of minder keek, is bewezen, want om de ezel op te halen moest er 14 uur met de auto worden gereden.

De reünie

"Toen Jellybean de stal van Mr. G naderde, kon de geit zijn ogen niet geloven", zeggen de medewerkers van Animal Place. "Pas toen hij de ezele kon ruiken, stond hij spontaan op en besefte hij dat hij zijn beste vriend terug had."

Zoals op onderstaande beelden te zien is, rent de geit weer naar zijn voederbak om op krachten te komen. Beide dieren zullen nu definitief bij elkaar blijven.

"Twijfel nooit meer aan de diepte van emoties die dieren kunnen bezitten. Het verdriet van de geit was net  zo diep en mysterieus als bij mensen. Zijn vreugde bij hun hereniging was mooi en inspirerend", besluit Animal Place.

Geit zet hongerstaking stop, na hereniging met ezel

Meest gelezen