Portugese opgravingen in zaak-Maddie McCann

De Britse en Portugese politie brengen alles in gereedheid om te graven bij de plek waar het Britse meisje Madeleine McCann is verdwenen. De speurders onderzoeken een nieuw spoor in de verdwijningszaak die na 7 jaar nog altijd een mysterie is.

Het Britse meisje verdween uit een appartement in Praia de Luiz, in de Algarve toen haar ouders iets verderop dineerden. De politie zet deze week grote middelen in om te zoeken op een braakliggend terrein, op zo'n 300 meter van het appartement. Scotland Yard bracht speurhonden mee en de politie laat radars en graafmachines aanrukken.

"Op de plek waar nu gezocht zal worden, bevond zich vroeger een markt", weet correspondent José Da Silva in Portugal. "Meteen na de verdwijning heeft de politie er al gezocht, zonder resultaat. Maar er schijnen nu nieuwe aanwijzingen te zijn, dat iemand het meisje heeft meegenomen en dat ze daar zou zijn begraven."

Inbreker

Het nieuwe spoor dat de speurders nu onderzoeken is dat van een man die tussen 2004 en 2006 minsten vijf meisjes seksueel misbruikt zou hebben bij inbraken in de Algarve.

Ondanks het feit dat deze feiten een jaar voor de verdwijning van Madeleine gebeurden, brengt de Britse politie de zaak in verband met de zaak uit 2007.

Meest gelezen