Speurders verruimen zoekgebied Madeleine

Het Portugees-Britse politieteam dat de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann onderzoekt, heeft zijn zoekgebied aanzienlijk uitgebreid. Met graafmachines en speurhonden wordt nu een terrein zo groot als drie voetbalvelden afgezocht. De inwoners van de badplaats Praia da Luz zijn daar niet zo blij mee en vrezen dat de operatie toeristen zal wegjagen.

Madeleine McCann verdween in mei 2007 uit het vakantiehuisje van haar ouders terwijl zij in een naburig restaurant met vrienden aan het dineren waren. Na een omstreden onderzoek dat 14 maanden duurde, en waarbij ook de ouders van het meisje op een gegeven moment verdacht werden, besloot de Portugese politie de zaak te klasseren. Vorig jaar echter werd beslist om het onderzoek te heropenen.

Vandaag is de zoektocht naar het verdwenen meisje ook echt hervat. Vanmorgen zijn op een stuk braakliggend terrein in de buurt van de badplaats Praia da Luz verschillende zones met gele stroken afgezet. Het gaat om een gebied op zo'n 700 meter van het hotelcomplex waar de familie McCann destijds logeerde.

De speurders hebben er verscheidene tenten neergezet en de komende dagen zal het gebied "selectief" met onder meer speurhonden en graafmachines doorzocht worden. Aanvankelijk ging het om een eerder klein terrein maar dat is intussen uitgebreid tot een oppervlakte van zo'n drie voetbalvelden groot.

Dat laatste is niet naar de zin van de inwoners van Praia da Luz die leven van het toerisme. "We hebben het al zo moeilijk. Als de toeristen door dit alles weg gaan blijven, wordt het nog erger", vertelde een van hen aan correspondent José da Silva.

 

 

Meest gelezen