Van de Veire: "Het is geopend, goeiemorgen!"

Om 8 uur vanmorgen is "Marathonradio" van start gegaan op MNM. Tot en met 23 juni zullen MNM-dj's Peter Van de Veire en Tom De Cock om de beurt 24 uur lang presenteren om zo de blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gaf de aftrap.

"We starten met een officiële opening en die officiële opening heet Kris Peeters", zo introduceerde Peter Van de Veire, die de eerste dag "Marathonradio" voor zijn rekening neemt, de ontslagnemende minister-president.

Peeters was naar eigen zeggen zelf een middelmatige student, al studeerde hij wel graag. "Het wordt warmer, ik leef mee met de studenten die nu achter de boeken moeten kruipen", zei hij. "Ik heb zelf een zoon die zwaar aan het studeren is, dat hoop ik toch. Dus ik wel heb te doen met de studenten."

"Ik wens jullie en alle studenten het allerbeste toe. Laat ons hopen dat we als jullie marathon is afgelopen, kunnen zeggen: de politici hebben het ook goed gedaan, samen met de studenten", aldus Peeters nog, met een knipoog naar de regeringsvorming.

Ook Tom De Cock, die morgenochtend overneemt van Van de Veire, was naar de studio gekomen. "Ik ben blij dat het vertrokken is, want ik ben zo zenuwachtig. Het voelde aan als een regeringsvorming", zei hij. Vervolgens gaf Peeters met een druk op de rode knop het officiële startschot voor de derde editie van "Marathonradio". "Het is geopend, goeiemorgen!", besloot Van de Veire het startmoment.

Meest gelezen