Inglorious Brew Stars brouwt Beste Hobbybier

Het brouwensemble Inglorious Brew Stars brouwde tijdens de Brouwland Biercompetitie het Beste Hobbybier der Lage Landen. De afgelopen drie maanden deden 146 teams uit België en Nederland mee aan de wedstrijd. De winnaars krijgen 500 liter van hun eigen brouwsel en een plaatsje in de winkelrekken.

In maart begonnen de 146 teams aan de wedstrijd. Ze moesten hun eigen bier brouwen en zelf een etiket ontwerpen. In mei werd er dan een shortlist gemaakt en vandaag vond de finale van de wedstrijd plaats in Beverlo.

Een achtkoppige jury onderwierp de bieren aan blinde smaaktesten. Uiteindelijk won Inglorious Brew Stars met hun brouwsel "Inglorious Quad". In de tweede categorie Beste Studentenbier ging Brasserie La Forge dan weer met de hoofdprijs lopen. Ze winnen elk 500 liter van hun eigen bier en ze krijgen drie maanden lang een plaatsje in de winkelrekken van een grote warenhuisketen.

Meest gelezen