Paus Franciscus bidt samen met Peres en Abbas voor vrede

Vanavond zijn de Israëlische president Shimon Peres en zijn Palestijnse evenknie Mahmoud Abbas op uitnodiging van paus Franciscus in de tuinen van het Vaticaan samengekomen om er samen met de kerkvorst voor vrede in het Midden-Oosten te bidden. Ook in Antwerpen is er vanavond voor de vrede gebeden.
Filippo Monteforte

Peres en Abbas zijn naar Rome afgereisd nadat paus Franciscus hen daartoe had uitgenodigd tijdens de reis die hij een tijdje terug door het Midden-Oosten maakte. De drie leiders hebben vanavond samen gebeden in de tuinen van het Vaticaan voor vrede in de regio. Ze kregen daarbij het gezelschap van de orthodoxe patriarch van Constantinopel Bartholomeus. Voor het gebedsmoment hadden Peres en Abbas elk apart een onderhoud met de paus. Na afloop van het gebed plantten ze een olijfboom in de tuin.

Ook in Antwerpen hebben vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten vanavond voor vrede gebeden. Voor de Sint-Carolus Borromeuskerk op het Conscienceplein zijn een imam, een rabbijn en een priester samengekomen voor een moment van gebed.

Filippo Monteforte

Meest gelezen