Ouders Maddie: "We geloven dat ze nog in leven kan zijn"

Kate en Gerry McCann, de ouders van het vermiste meisje Madeleine "Maddie" McCann, zijn bemoedigd dat tijdens het bodemonderzoek niets is gevonden. Dat laten ze weten in een mededeling. De Portugese en Britse politie hadden eerder vruchteloos een punt gezet achter het onderzoek in het Portugese badplaatsje Praia da Luz. Maddie verdween 7 jaar geleden uit het vakantieverblijf van haar ouders terwijl die buiten iets aan het eten waren.

Britse en Portugese speurders zetten vorige week een groot, braakliggend terrein op 500 meter van het appartementencomplex waar Madeleine met haar ouders verbleef af. Tenten schermden de precieze plek af van nieuwsgierige blikken. De speurders kwamen ter plekke met speurhonden en gespecialiseerde radarapparatuur. Ze doorzochten ook het rioleringsstelsel met speciale camera's, in de hoop resten van het lichaam van Madeleine te vinden.

De werkzaamheden bleven echter zonder resultaat. Na twee rustdagen maandag en dinsdag werd gisteren opnieuw gezocht aan weerskanten van een autoweg. Na afloop verlieten de zowat 20 speurders de locatie met hun gereedschap en speurhonden. Het zoeken bleef zonder resultaat.

Volgens een politiebron heeft de Britse politie de Portugese overheid gevraagd om het verhoor van mogelijk interessante personen voor het onderzoek voort te zetten. Leden van het Britse rechercheteam zouden in dat verband de komende weken al terugkeren om acht nieuwe getuigen die mogelijk ook verdachten zijn, te ondervragen.

Het Britse onderzoek naar het verdwenen meisje werd in 2013 heropgestart. Kort daarna heropende ook de Portugese politie het dossier dat ze in 2008, na 14 maanden van omstreden onderzoek, had geklasseerd. De ouders van het meisje, Kate en Gerry McCann hebben altijd strijd geleverd om de verdwijning van hun dochter in de belangstelling te houden. Het paar is er nog steeds van overtuigd dat het meisje ontvoerd werd en mogelijk nog in leven is.

Zij zeggen dan ook bemoedigd te zijn dat het bodemonderzoek niets heeft opgeleverd. Dat staat te lezen in een verklaring van de ouders. "Het sterkt ons in ons geloof dat zij (het meisje, nvdr.) nog steeds in leven kan zijn", klinkt het. "Als ouders van een verdwenen kind hebben wij altijd gewild dat alle redelijke onderzoekspistes zouden worden gevolgd."

Meest gelezen