63 ontvoerde vrouwen ontsnapt in Nigeria

In Nigeria zijn 63 ontvoerde vrouwen en jonge meisjes erin geslaagd te ontsnappen uit de klauwen van terreurbeweging Boko Haram. De vrouwen werden twee weken geleden ontvoerd, maar konden ontsnappen terwijl hun kidnappers op weg waren naar een ander doelwit.

Twee weken geleden werden 68 vrouwen en jonge meisjes ontvoerd door de islamistische terreurbeweging Boko Haram. Onder de ontvoerden veel jonge meisjes, sommigen amper 3 jaar oud.

63 van hen zouden er afgelopen vrijdag in geslaagd zijn te ontsnappen, zo vertelde een veiligheidsofficier aan persbureau AFP.  "Ze raapten ze al hun moed bij elkaar, toen hun kidnappers op weg waren naar een ander doelwit," aldus de man die liever anoniem wil blijven.

Afgelopen vrijdag bestormde Boko Haram een legerkazerne in Damboa. Mogelijk was dat het moment waarop de vrouwen konden ontsnappen.

Nog steeds honderden meisjes vermist

Boko Haram zorgt al sinds 2009 voor onrust in Nigeria. De laatste maanden volgden aanslagen en ontvoeringen elkaar in sneltempo op.

Zo ontvoerden ze in april meer dan 200 schoolmeisjes, in een school in het noordoosten van Nigeria. Honderden meisjes zijn nog steeds vermist.