"Cats" keert terug met een rappende straatkat

Als de beroemde musical "Cats" eind dit jaar terugkeert naar het podium in Londen, zullen sommige liedjes anders klinken. Dat heeft componist Andrew Lloyd Webber verklapt.

De musical "Cats" is gebaseerd op de dichtbundel "Old Possum's Book of Practical Cats" van de Amerikaans-Britse poëzievernieuwer T.S. Eliot.

"Ik heb de gedichten nog eens opnieuw gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat Eliot misschien wel de uitvinder van de rap was", zegt Andrew Lloyd Webber. Van het personage Rum Tum Tugger heeft hij in de vernieuwde versie van "Cats" dus een rappende straatkat gemaakt. "Ik verander niets aan de woorden van Eliot, maar als je dat gedicht laat voorlezen door een rapper, dan gebeurt er iets interessants."

Ook een ander liedje, "Growltiger's Last Stand" zal anders klinken. "Dat is nooit mijn favoriete moment in de show geweest", aldus Webber.

De vernieuwde "Cats" keert vanaf december terug naar het Londense West End. Het is al veertien jaar geleden dat de musical daar werd opgevoerd. "Tijd voor een nieuwe generatie om er kennis mee te maken".