"Sorry, medewerker was in 1986 nog niet geboren"

Gefotoshopt op een rode achtergrond wilde de Amerikaanse kledingketen American Apparel eind vorige week de viering van 4 juli extra kracht bijzetten met een rookvol beeld op zijn Tumblr-account. Alleen bleek die rook niet het gevolg te zijn van vuurwerk, maar wel van de exploderende Space Shuttle Challenger in 1986. Na drie kwartier werd de foto van het internet gehaald.
1986 AP

De explosie van de Challenger was een van de grote nieuwsfeiten van 1986, een ramp waarbij 7 mensen om het leven kwamen. Maar, aldus het kledingmerk, "de medewerker die het beeld gebruikte is geboren na deze tragedie en was zich niet bewust van de impact van deze gebeurtenis".

Op Twitter verschenen nadien andere bewerkingen van de blunder van het kledingmerk:

lees ook