"Wie betaalt mijn aardappelsalade?"

Een aardappelsalade maken. Jack Danger Brown uit Columbus, Ohio (VS), had dit zelf nog nooit gedaan en kreeg het gekke idee waarom hij die uitdaging niet zou laten sponsoren door derden. Op crowdfundingwebsite Kickstarter plaatste hij zijn “te co-financieren project”. Het geld bleek veel sneller te komen dan verwacht.

Op 4 dagen tijd wist het project al bijna 8.000 dollar (5.900 euro) te verzamelen. Met Buzzfeed en Daily Mail deelde Brown zijn verrassing.

"Ik heb altijd genoten van aardappelsalade tijdens speciale gelegenheden. Maar toen me iemand vroeg of ik die zelf ooit gemaakt had, kon ik dat niet bevestigen. Daarom heb ik Kickstarter ingeschakeld."

"Mijn oorspronkelijke doel was 10 dollar. Ik verwachtte dat ik de 20 dollar wel zou halen en dan mijn salade zou kunnen delen met een vreemde. Maar nu kan ik hem maken voor het hele internet. Misschien volgt er nog wel een livestream." Intussen kan al een "I love Potato Salad"-pet via het internet besteld worden.

"Het is leuk zo’n plezierige gemeenschap op het internet te creëren. Aardappelsalade heeft ons samengebracht. Er zijn er nu zelfs die liedjes over het project willen maken en speciale aardappelsalade-app’s."

Op Kickstarter belooft Brown alvast een "party hall" af te huren, want "mijn keuken is te klein".

lees ook