Chemisch afval veroorzaakt brand in Maastricht

Bij afvalverwerker Sita Eco Service in het Nederlandse Maastricht is brand uitgebroken in een opslagplaats voor gevaarlijk chemisch afval. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Ook de Belgische autoriteiten werden gewaarschuwd omdat de rook die vrijkwam in de richting van ons land waaide.

Het brand brak uit in een loods na een chemische reactie tussen producten die er opgeslagen waren. Het ging om resten van schoonmaakproducten.

De brandweerkorpsen uit de wijde omtrek werden opgetrommeld en ook de Belgische overheid werd verwittigd, want Maastricht ligt op de grens met ons land. De hele omgeving werd ontruimd en alle omwonenden kregen de raad om deuren en ramen dicht te houden.

De brand is intussen volledig bedwongen en er wordt nageblust. Er zijn geen giftige dampen vrijgekomen en niemand raakte gewond.