Dolly Parton wil achtergelaten festivalhond adopteren

Op de weide van Glastonbury is na afloop van het rockfestival een hond achtergelaten. De opruimploeg vond het dier in een tent op het festivalterrein en noemde het Dolly, naar de rondborstige countryzangeres Dolly Parton. Zij heeft al beloofd dat ze het teefje zal adopteren als de eigenaars niet meer opdagen.
AFP

Toen alle festivalgangers weg waren ontdekte de opruimploeg van Glastonbury tot zijn verrassing een hond die was achtergelaten in een tentje. Het dier werd naar een nabijgelegen asiel gebracht en door de verzorgers Dolly genoemd, naar de 68-jarige Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton die eind vorige maand voor het eerst op het podium stond van het Britse rockfestival.

"Ik voel me zeer vereerd en gevleid dat dat hondje naar mij is genoemd", liet Parton al weten. Ze liet haar manager ook naar het asiel bellen om te informeren naar de toestand van het dier, volgens de verzorgers "een goedhartige oudere dame die is binnengebracht met een serieuze oorontsteking".

De eigenaar van Dolly heeft zich nog niet gemeld. Als hij niet komt opdagen, zal Dolly Parton de hond zelf adopteren. "Als ze binnen afzienbare tijd niet wordt opgehaald, neem ik haar mee naar Amerika", zegt de zangeres. Intussen hebben zich ook wel al andere mensen bezorgd getoond om het lot van hondje Dolly.