Ecolo kiest in maart 2015 nieuwe leiding, Deleuze past

In maart kiest de algemene vergadering van Ecolo een nieuwe leiding. Dat kondigden de twee covoorzitters van de Franstalige groenen, Emily Hoyos en Olivier Deleuze, aan. Dat is een gevolg van de "diepe verkiezingsnederlaag" van 25 mei.

Olivier Deleuze is alvast geen kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de partij. Hij wil zich vanaf volgend jaar volledig concentreren op zijn functie als burgemeester van Watermaal-Bosvoorde. Emily Hoyos geeft zich nog enkele weken - "tot de herfst" - om te beslissen of ze kandidaat is.

"Het lijkt ons dat als het (vernieuwings)proces sereen en diepgaand is, dit moet uitmonden in de verkiezing van een team van covoorzitters dat investeert in het vertrouwen van de beweging, in staat is te verenigen, de samenhang te garanderen en de fierheid te vertolken in ons project en iedereen die het draagt", luidt het in de nota van de huidige Ecolo-leiding.

Ecolo gaat een stuurgroep oprichten om een nieuwe politieke strategie uit werken na de verkiezingsnederlaag.